SN KULLANICI SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ

SİTEMİZDEN TAM OLARAK YARARLABİLMENİZ İÇİN

LÜTFEN ÜYE OLUNUZ
SN KULLANICI SİTEMİZE HOŞGELDİNİZ

SİTEMİZDEN TAM OLARAK YARARLABİLMENİZ İÇİN

LÜTFEN ÜYE OLUNUZ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


HOŞGELDİNİZ

 
AnasayfaPAYLASİMCAFELatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
SN ÜYELERİMİZ LÜTFEN FORUMDAKİ BÜTÜN KONULARA GÖZ ATTALIM VE PAYLAŞIM YAPALIM LÜTFEN ÖNEMLE DUYURULUR (SLAYT ARŞİVİ PROĞRAM ARŞİVİ GİBİ YERLERE )-*-YÖNETİM-*-
YENİ ÜYE OLANLARIN DİKKATİNE !!! LÜTFEN PAYLAŞIMDA BULUNUNUZ KURU KURU ÜYE OLMAYINIZ LÜTFEN KONU AÇALIM

 

 burun hastalıklkarı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
fırtına
Admin
Admin
fırtına


Mesaj Sayısı : 483
Yaş : 30
Nerden : PAYLASİM CAFEDEN
ÜNLÜLÜK : 11
PUAN : 1380
Kayıt tarihi : 07/03/09

burun hastalıklkarı Empty
MesajKonu: burun hastalıklkarı   burun hastalıklkarı Icon_minitimePerş. Nis. 23, 2009 6:19 pm

Kulak, boğaz, burun uzmanlık dalı kapsamına giren burun hastalıkları, burun derisinin fazla alkollü içki kullananlarda görülen ve yağ bezlerinin büyümesi sonucu yer yer kabartılı bir görünüme yol açan rinofima hastalığından, burnun iç zarının yangılarına dek birçok hastalıkları ve bozuklukları kapsar.

Tıp dilinde rinit denilen burun yangıları alerjik, atrofik (burun mukoza zarının körelmesi), mantara bağlı, virüs ve bakterilerin etkisiyle oluşmuş rinitler olarak çeşitli türlere ayrılırlar. Burun boşluklarının iç yüzeyini döşeyen mukoza zarın ufak bir kesecik meydana getirecek şekilde uzaması sonucu oluşan burun polipleri, eğer boynuzcukların üstünde meydana gelmişlerse, yerinden alındıktan sonra genellikle yeniden oluşmazlar. Buna karşılık burun sinüslerinde oluşanların yeniden belirme olasılığı yüksektir. Orta boynuzcuğun arka bölümünde oluşan ve Ewing’in epitelyum papilomu denilen polip, zamanla kötü bir ur şekline dönüştüğünden Özel bir önem taşır.

Burun ve kemik boşlukları (sinüsler) urları, genellikle birlikte ele alınırlar. Burun deliklerinde, deri ile mukoza zarının birleştiği yerde oluşan bazal hücreli urlar ve burun bölmesinde oluşan damar uru olan anjiyom, en sık görülen urlardır. Bu urlar genellikle burun kanamasına yol açarlar. Burun bölmesinden oluşan anjiyomların kesilip alınmasından sonra, çıkarıldıkları alandaki kıkırdak bölmenin de elektrikli bir aygıtla dağlanması gerekir.

Dev hücreli urlar, kemikleşen fibromlar ya da sarkomlar, burun ve sinüslerin kötü urlarıdır. Bunlar hızla büyüyerek sinüsleri, burun boşluklarını tıkarlar. Bazen damakta tükürük bezlerini andıran yapıda bir ur oluşur ve burun sinüs boşluklarına kadar uzanır. Karmaşık urlar denilen bu burun urları, tükürük bezlerinden oluşan ve mikroskobik yapıları açısından bunlara benzeyen urlardan daha tehlikelidirler. Burnun mukoza zarından oluşan epitel hücreli urlar yavaş gelişmekle beraber, kötü gelişim gösteren urlardır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://paylasimcafe.eniyiforum.net
 
burun hastalıklkarı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» burun
» burun)
» isim,top,ayna,(burun,ağız,çene,kulak

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: (¯`·.(¯`·.(¯`·.(¯`SAĞLIK KÖŞESİ.·´¯).·´¯).·´¯).·´¯) :: SAĞLIK HAKKINDA BİLGİLER-
Buraya geçin: